BIHAĆ

Britanski ambasador Metju Fild obišao stadion Jedinstva

Novac iskorišten za obnovu krova i svlačionica

Ambasador Fild s igračima i članovima uprave Jedinstva

E. ALAGIĆ

20.3.2019

Vlada Velike Britanije je, posredstvom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i u saradnji s Gradom Bihaćem, finansirala rekonstrukciju svlačionica i krova na stadionu Nogometnog kluba Jedinstvo, u šta je uloženo više od 200.000 KM.

Stadion Jedinstva danas su obišli britanski ambasador Metju Fild (Matthew Field) i projekt-koordinatorica IOM-a Kristina Šešlija. Oni su u pratnji predsjednika kluba Aldina Kulenovića i predstavnika uprave, stručnog štaba i igrača obišli stadion te se na licu mjesta uvjerili u realizaciju projekta izgradnje novih svlačionica prema UEFA-nim standardima.

Osim projekta svlačionica, promijenjen je i krov na zapadnoj tribini te su realizirani i manji infrastrukturni projekti poput sanacije ograde i ulaza na stadion.

Posebno je apostrofirana reorganizacija Nogometne škole Jedinstvo, u koju se, u saradnji s IOM-om, uključuju i zainteresirana djeca iz migrantskih porodica koja borave u prihvatnim kampovima u Bihaću, sa željom da djecu socijalno izjednače te da im daju priliku da se kroz sport što ugodnije osjećaju u Bihaću, te da iz njega ponesu lijepa sjećanja.

Na današnjem treningu koji vode Asmir Pašagić i Ervin Smajilagić boravilo je oko 15 dječaka, koji su vrijedno ispunjavali postavljene zadatke.  Ovo je još jedan u nizu projekata kojima se saniraju eventualne posljedice migracijskog procesa, odnosno neki način zahvale lokalnom stanovništvu koje je prihvatilo ljude u nevolji. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.