ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Ismail Zulfić od Vlade ZDK dobio 1.500 KM

Ismail s majkom kod Galijaševića: Značajna podrška

D. Pa.

21.7.2018

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na jučerašnjoj sjednici donijela je odluku o odobravanju 1.500 maraka za sedmogodišnjeg Ismaila Zulfića, kao nagradu za postignute rezultate i podstrek za daljnji rad. Ovaj briljantni dječak, iako rođen bez obje ruke i s deformitetom desne noge, niže sportske uspjehe i osvaja brojne medalje na plivačkim takmičenjima.  

Tim povodom premijer ZDK Miralem Galijašević jučer je primio Ismaila i njegovu majku Elminu, koja je zahvalila Galijaševiću i Vladi na podršci koja im mnogo znači, posebno jer Ismail dva puta sedmično ide u Sarajevo na plivanje.

O sportskim uspjesima „leptira bez krila“ pisali su brojni mediji u regionu i svijetu, a maleni heroj iz Zenice dobivao je niz priznanja za svoje podvige. Osim plivanja, Ismail voli igrati nogomet, a naučio je voziti skije, tricikl, skejtbord i popularni haverbord.

Galijašević je poželio sreću hrabrom i upornom dječaku na predstojećim plivačkim takmičenjima u Rijeci i Beogradu, najavivši da će ga Vlada ZDK pratiti u radu i pripremama za buduće sportske i životne podvige.

Ismaila i njegove roditelje nedavno su primili i Rusmir Isak te Mensud Keleštura, vijećnici A-sda u Gradskom vijeću Zenice, koji su se odrekli paušala i uručili mu novčana sredstva.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.