BREZA

Zbog ljubavi prema Rudaru treneri i igrači rade volonterski

Prvi tim fudbalskog kluba iz Breze

E. DŽAFIĆ

27.9.2018

Fudbalski klub Rudar Breza pokrenuo je akciju doniranja sredstava za kupovinu stolica za tribine stadiona. Ideja je to nove uprave tima, koji je oformljen prije godinu.

Jama bez dna

Eldin Dedić, trener prvog tima, zajedno s prijateljem Aldinom Bajrićem, spasio je klub Rudar od potpune propasti i gašenja. Prošla uprava je na izmaku snage kluba napustila i ostavila Rudar u jami bez dna.

- Inicijativa je nastala kada smo se prihvatili nove uloge da pokušamo spasiti klub. Odziv za dva dana je bio nevjerovatan, već smo uspjeli skupiti sredstva za 130 stolica – kaže Dedić.

On ističe da rade volonterski posao, kao i igrači prvog tima, a sve zbog ljubavi prema Rudaru i fudbalu.


Dedić: Nova uloga

Osim skupljenih novaca za 130 stolica za samo dva dana, Rudaru će biti potrebno ukupno 1.000 stolica.

Molimo sve građane Breze i okolice i one koji osjećaju klub Rudar kao svoj da nam pomognu da učinimo Rudar još uspješnijim, jer smo na posljednjem takmičenju bili kantonalni prvaci – rekao je Dedić.

Dodaje da, nažalost, izostaje podrška privrednika iz Breze, ali uprava Rudara će nakon ove uspješne akcije nastaviti širiti apel i pokušati osigurati sve ono što Rudaru nedostaje.

Uplata sredstava

Svako ko želi da donira sredstva za jednu ili više stolica može doći u prostorije kluba svaki dan od 16 do 19 sati i na licu mjesta uplatiti željena sredstva. Cijena jedne stolice je 20 KM.

Podrška načelnika i direktora Rudnika  

- Moram istaknuti veliku pomoć koju imamo od načelnika općine Breza Muniba Zaimovića i direktora brezanskog Rudnika Ćamila Zaimovića. Direktor je osigurao kosilicu za travnjak vrijednu 5.000 KM, a načelnik nam pomaže pri svakoj utakmici, pomoć za plaćanje sudija i mnogih drugih sitnica, bez kojih ne bismo mogli uspjeti – kaže Dedić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.