ZENICA

„Studengrad“ za osam dana posjetilo 10.000 ljudi

Ukrašene adventske kućice, klizalište, novogodišnja rasvjeta, samo su neki od sadržaja prazničnog sajma koji prvi put organizira RTV Zenica. Dolaze i gosti iz drugih bh. gradova.

Zenički sajam “Studengrad“ nudi različite sadržaje za sve uzraste (Foto: B. Mahmić)

L. REBIHIĆ

18.12.2018

Zenički zimski sajam “Studengrad“ nudi različite sadržaje za sve uzraste te iznova oduševljava građane Zenice, ali i goste grada. 

Riječi hvale

Ukrašene adventske kućice, klizalište, novogodišnja rasvjeta, samo su neki od sadržaja prazničnog sajam koji prvi put organizira RTV Zenica, uz pokroviteljstvo gradonačelnika Fuada Kasumovića, Gradske uprave i partnerskih javnih preduzeća.

Riječi hvale dolaze sa svih strana, kako od Zeničana tako i od zakupaca desetak bijelih kućica, koji su izuzetno zadovoljni organizacijom i brojem posjetilaca. U ponudi su i kuhano vino, čaj, ali i ostale poslastice karakteristične za hladne zimske dane.

Lejla Delić s mužem Admirom u okviru „Studengrada“ nudi med i pčelinje proizvode.

- Ovo je zaista promjena koja je trebala našem gradu, s obzirom na to da do sada nije bilo ovakvih projekata. Uprkos hladnoći i minusima, zadovoljni smo prometom – kaže Delić.

Među posjetiocima smo zatekli Josipa Vugleca, koji, uprkos obavezama, izdvoji vrijeme za posjetu prazničnom sajmu.

- U odnosu na prošle godine ovo je mnogo bolje i izvanredno je. Planiram posjećivati „Studengrad“ do samog zatvaranja, jer je svaki dan pripremljeno mnoštvo sadržaja - ističe Vuglec.

Premašili očekivanja

Prema riječima Nandina Škrbića, direktora RTV Zenica, do sada je posjeta „Studengradu“ više nego odlična.

- Do sada je kroz „Studengrad“ prošlo 10.000 ljudi, kako iz Zenice tako i iz drugih gradova, čime su naša očekivanja još u startu premašena. Mi ćemo se potruditi da i u narednim danima organiziramo prigodne i interesantne sadržaje – kaže Škrbić.


Dobra ponuda u desetak bijelih kućica

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.