KAKANJ

Oglasio se MUP ZDK o pronalasku tijela El-Emina Hadžića

Oko 18 sati utvrđen identitet

El-Emin Hadžić: Tijelo pronađeno danas. Arhiv

D. Pa.

3.3.2019

Nakon potrage koja je trajala od 4. januara, kada je prijavljen nestanak 22-godišnjeg El-Emina Hadžića iz Kaknja, danas oko 10.55 sati, na Ponijerima pronađeno je njegovo beživotno tijelo.

O pronalasku mladog Kakanjca oglasili su se iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), kazavši da je Policijska stanica Kakanj u 10.55 sati obaviještena da je na lokalitetu Ponijera pronađeno beživotno tijelo.

- Odmah nakon zaprimljene dojave na navedeno područje su upućene policijske ekipe da provjere tačnost prijave i obezbijede mjesto pronalaska tijela. Formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije, koja je pristupila vršenju uviđaja. Uviđajnim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, po čijem nalogu je tijelo prevezeno u Komemorativni centar u Tuzli, gdje će biti izvršena obdukcija, da bi se utvrdio uzrok smrti osobe - kaže Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK.

Ističe da je poduzetim mjerama i radnjama oko 18 sati utvrđen identitet, odnosno, da je nakon identifikacije potvrđeno da se radi o 22-godišnjem Hadžiću iz Kaknja, čiji su nestanak Policijskoj stanici Kakanj članovi porodice prijavili 4. januara oko 16 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.