UREĐENJE

Uklonjene divlje deponije u Poslovnoj zoni Zenica

Učinjen još jedan korak ka njenom ljepšem izgledu

D. Pa.

1.6.2019

Zenica: Uklonjene deponije. D. Pa

Uređenje Poslovne zone Zenica 1 i stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta jedna je od kontinuiranih aktivnosti koje Grad Zenica realizira u saradnji s agencijom ZEDA, a kojoj je Grad povjerio zonu na upravljanje.

Ove sedmice provedene su aktivnosti na uklanjanju divljih deponija u Poslovnoj zoni, čime je učinjen još jedan korak ka njenom ljepšem izgledu.

- Divlje deponije su uklonjene s nekoliko lokacija i postavljene su table s upozorenjem o zabrani odlaganja otpada koje će se pratiti pomoću videonadzora koji je tokom maja postavljen u cijeloj Poslovnoj zoni Zenica 1 - pojasnili su iz Gradske uprave.  

Dodaju kako je, u posljednjem periodu, Grad Zenica, u saradnji sa ZEDA-om, proveo različite aktivnosti na poboljšanju poslovnog ambijenta, među kojima su čišćenje i prodaja parcela investitorima, sanacija i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, postavljena je signalizacija/bilbordi - 3D mapa slobodnih i zauzetih površina, putokazi za svako preduzeće koje djeluje u zoni, od ulaza do samog preduzeća, suunificirane table s nazivima preduzeća za svakog stanara Biznis inkubatora Zenica...

- Također, zona je stavljena pod nadzor postavljanjem videonadzora, uklonjene su divlje deponije i postavljena table upozorenja o zabrani nelegalnog odlaganja otpada, a uslijedit će košenje trave, mehaničko čišćenje od gustog rastinja i pranje ulica - ističu iz Gradske uprave.  

Sve ove aktivnosti zajedno doprinose da zona bude reprezentativnija, ugodnija za poslovanje i da svakim danom sve više počinje ličiti na grad firmi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.