ŽEPČE

Pojedincima i kolektivima uručene godišnje nagrade i zahvalnice

Načelnik Mato Zovko rezimirao posljednjih 365 dana u općini govoreći o realiziranim projektima

Dobitnici priznanja za doprinos razvoju općine. R. Agić

R. Agić

15.10.2019

Svečanom sjednicom jučer je u Žepču  obilježen 14. oktobar, Dan općine, i 561. godišnjica od prvog pisanog spomena grada. Svečanosti su prethodili obilasci spomen-obilježja Armije RBiH i HVO-a u Gornjoj Mahali i platoa Doma kulture Žepče te partizanskog spomen-obilježja na lokalitetu Lazina, na kojima je položeno cvijeće i odata počast poginulima.

Prigodnom programu prisustvovali su i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara te ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić.


Zona “Polja”

Gostima su se obratili načelnik općine Mato Zovko i predsjedavajući Općinskog vijeća Muhamed Jusufović.

Zovko je, kao i ranijih godina, rezimirao posljednjih 365 dana u općini govoreći o najvažnijim realiziranim projektima.

- Izgrađena je infrastruktura u Industrijskoj zoni “Polja”, kupljena je kotlovnica za gradsko grijanje, obnovljena je zgrada Doma kulture, izgrađena je koncertna dvorana u Muzičkoj školi, rekonstruirani su putevi po mjesnim zajednicama – istaknuo je, između ostalog, Zovko.

Mjesne zajednice

Godišnja nagrada dodijeljena je Agenciji za vodno područje rijeke Save i Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske. Zahvalnice za 2019. godinu uručene su za šest mjesnih zajednica koje su učestvovale u projektu UNDP-a “Jačanje uloge MZ u BiH”, Nogometnom klubu Žepče u povodu obilježavanja 100 godina postojanja kluba te  glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice u penziji Izetu ef. Efendiću za unapređenje suživota, toleranciju i promoviranje međureligijske saradnje.

Nastavak pružanja pomoći

U protekloj godini nastavljena je praksa pružanja pomoći mladima, višečlanim porodicama, kulturnim i sportskim udruženjima. Podrška nije izostala ni privrednicima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.