FESTIVAL

Počinje drugo izdanje "Zenica Adventurea"

Piše: D. J. / Avaz.ba

14.12.2019

Program za drugi zimski festival. D. Jurišić

Zvanično je predstavljen program za drugi zimski festival „Zenica Adventure“ koji će trajati do 11. januara 2020. godine.

Zenička zimska pustolovina s više od 70 sadržaja, najavljena je na večeras održanoj press konferenciji gdje su se predstavnicima medija obratili: Sumeja Mujkanović, ispred Gradske uprave, Nandino Škrbić, direktor JP RTV Zenica, Hazim Begagić, direktor JU Bosansko narodno pozorište, Selma Vidimlić, direktorica JP Tržnica Zenica, kao i neki od učesnika samog programa: Šerif Konjević, estradni umjetnik, Samed Dželo, mladi zenički pjevač, DJ Ruvex, zenički DJ.

- Program je počeo već 30. novembra, večeras se otvara Studengrad, zimski grad u srcu Zenice s 20 adventurskih kućica -rekao je Škrbić.

- Ove godine smo se trudili da poboljšamo sadržaj u odnosu na prošlu godinu. Vjerujem da će svako naći sadržaj za sebe -istakla je Mujkanović.

- Hvala Vam što ste me pozvali, siguran sam da će koncert biti odličan i pozivam publiku iz regiona da dođu na naše druženje -kaže Konjević.

Kao posebni koncerti izdvajaju se nastupi Amela Ćurića (27. decembar), Šerifa Konjevića (30. decembar), te Regine i Mostar Sevdah Reuniona u najluđoj noći.

Kompletna manifestacija će, na najbolji način, predstaviti grad Zenicu onima koji budu imali priliku da prisustvuju ovim sadržajima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.