AKTUELNO

Prioritet infrastruktura i sanacija regionalne ceste Zavidovići - Ponijeri - Kakanj

Planiraju ulaganja u turističke potencijale

Jezero Mašica. Ar. M.

Piše: Ar.M. / Avaz.ba

14.1.2020

Na 8. sjednici Privrednog savjeta općine Zavidovići razmatrana je informacija o stanju u oblasti turizma u općini Zavidovići s ciljem unapređenja turizma. Ove godine transfer za razvoj turizma općine Zavidovići je veći nego prethodnih godina i iznosi 50.000 maraka. 


Kamene kugle. Ar. M.

Na putnom pravcu do izletišta Kamenica, koje je prepoznato kao osnova turizma na području općine Zavidovići, rekonstruiraju se tri mosta, a u istom smjeru asfaltiran je put do Mitrovića.

Posebno je istaknuta inicijativa da se više promoviraju turistički potencijali i sredstva usmjere na promociju atraktivnih turističkih lokacija Kamenica, Maoča, Kamene kugle i više lokacija nalazišta stećaka.  

Na sjednici je zaključeno da će se uputiti inicijativa za izmjenu Zakona o turističkim zajednicama u smislu omogućavanja formiranja općinskih turističkih zajednica, koje bi realizirale sistem upravljanja atraktivnim turističkim lokacijama. Sljedeći korak je ubrzati izradu prostorno-planske dokumentacije, koja će omogućiti ulaganje u razvoj turističke infrastrukture i rekonstrukciji i sanaciji regionalne ceste Zavidovići – Ponijeri – Kakanj. 

Tajan najveći potencijal Zavidovića. Ar. M.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.