LIKOVNA KOLONIJA

U Žepču izložena djela nastala na koloniji

Umjetnici se upoznali s prirodnim ljepotama žepačkog kraja

Piše: R. Ag.

16.10.2020

Radovi se mogu pogledati narednih 14 dana. R. Agić

U povodu Dana općine, u Žepču je u otvorena izložba slika nastalih na 5. likovnoj koloniji „Ismet Čahtarević Žepče 2020“.

Predstavljena su umjetnička djela Mustafe Faljića,  Mirsada Kovačevića, Adnana Ćatića, Gorana Milinkovića, Šemse Muhića, Ratka Lješića, Asima Goralije, Višnje Markanović, Saše Zečevića i Alojza Gašparevića.

Na otvaranja izložbe direktor Doma kulture Miroslav Ilić u ime organizatora kazao je kako je ideja održavanja likovne kolonije zasnovana na povezivanju likovnih umjetnika, studenata umjetnosti kao i amatera.

Kako je naglasio ne manje važan, jedan od ciljeva ove kolonije  jeste i upoznavanje umjetnika s prirodnim ljepotama žepačkog  kraja.

Likovnu koloniju, kao i prethodnih godina, zajednički su organizovali JU Dom kulture Žepče, Centar za društveni razvoj CEDRA i Društvo likovnih umjetnika „Mrlja“ Žepče. Izložba će biti otvorena  i postavljena u narednih 14 dana u Galeriji Ljerke Njerš. Likovni radovi su prodajnog karaktera te će dio sredstava prodajom slika biti doniran za potrebe Centra za djecu i osobe s posebnim potrebama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.