OŠTRA REAKCIJA

Behija Kulović: Povratak SDA na vlast u ZDK je garancija da Kanton ostaje na listi sankcija SAD-a

Razlog za buduće neuspjehe leži u motivu borbe za vlast, a to je lični interes i zaštita kriminala izjavila je Kulović u saopštenju

Oštra reakcija Behije Kulović. Facebook

N. Č.

6.10.2023

Povodom današnje press konferencije i saopćenja da je SDA okupila novu većinu u Zeničko-dobojskom kantonu, oglasila se Behija Kulović, potpredsjednica Naše stranke i dopredsjedavajuća Skupštine u ZDK.

- SDA i ako uspije u nakani da preuzme vlast u ZDK, uvjereni smo da će joj to biti i zadnji uspjeh u našem kantonu. Razlog za buduće neuspjehe leži u motivu borbe za vlast, a to je lični interes i zaštita kriminala koji su počinili prethodnih decenija zbog kojih je ZDK doveden na listu sankcija SAD-a - izjavila je Kulović.

- Podsjećam da je prije 15 dana Vlada ZDK donijela odluke o uspostavi Registra imenovanih lica i Registra zaposlenih u javnom sektoru. Ovi registri su važni u pripremi usvajanja seta antikoruptivnih zakona koje je Naša stranka spremala, među kojima je najzvučniji Zakon o sukobu interesa, koji je trebao onemogućiti daljnji kriminal s političkih pozicija i dosadašnje počinitelje poslati u zatvor. To će se desiti prije ili poslije - zaključila je Kulović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.