REGION

Kruška ne pada daleko od stabla: Majka Tijaninog ubice bila optužena za pokušaj ubistva!

Napad se dogodio prije dvadesetak godina

(F. Me.)

13.8.2014

 

Makivija Đurić, majka Dragana Đurića (34), koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio Tijanu Jurić (15) iz Subotice, prije skoro 20 godina je gotovo nasmrt pretukla svoju komšinicu Nadu Horvat (55) iz Alekse Šantića, piše "Kurir"!

 

- Da, tačno je da me je Makivija skoro ubila od batina! Od tih batina sam se skoro tri godine liječila u bolnicama u Somboru i Vršcu… Imala sam potres mozga, a i dan-danas trpim posljedice njenog napada. Jao, i sada se sva potresem kad se sjetim tog dana – ispričala je Nada Horvat.

Ona kaže da se taj napad dogodio prije dvadesetak godina, ali ne može tačno da se sjeti kada jer, kako reče, ipak je dosta prošlo od tada.

- Nas dvije smo bile komšinice i koleginice, budući da smo radile u istoj fabrici. Tog dana ja sam radila drugu smjenu i biciklom sam išla na posao. Ispred fabrike nisam nikoga vidjela, a onda je u jednom trenutku iz nekog cvijeća, gdje se skrivala, izletela Makivija Ðurić. Tada sam imala dugu kosu, a ona me povukla i srušila s bicikla – rekla je Nada za spomenuti list i dodala da je pala na beton.

- Makivija je tada počela da me udara rukama i nogama i da mi udara glavom o beton. Htjela je da me ubije kao psa i nije se mnogo brinula što bi moja djeca ostala bez majke. Sve vrijeme je urlala: “Zašto si mom mužu Jovi pričala da se švalerišem sa čovjekom iz sela?!” – kaže kroz suze vidno potresena Nada i dodaje da i danas ima posljedice od tog napada i da pije lijekove.

Ona dodaje da je pokojni Makivijin suprug Jova, koga su mještani iz milošte zvali Sandokan, bio prijeke naravi. Bio je izuzetno ljubomoran i Makivija, kako kaže Nada, nije mogla nigdje da makne od njega.

- Ja nikad ništa nisam rekla Jovi, ali on je slagao Makiviju da sam mu rekla, a ona nije ni provjerila da li je to istina. A nisam, nikad nisam pričala takve stvari, jer ona nije prevarila Jovu. Dok sam bila u bolnici, Jova je umro. Sjećam se da je poslije napada policija uzela izjavu od mene, ali šta je potom bilo, stvarno ne znam, niko me nikad nije obavijestio. Moguće je da se Makivija, dok sam bila u bolnici, nagodila s mojim suprugom bez mog znanja – objašnjava Nada i dodaje da se Makivija ubrzo odselila iz Alekse Šantića.

Nada ističe i da joj se Makivija kasnije izvinila zbog napada.

- Objasnila mi je da ju je muž Jova slagao. Poslije toga smo se jedna drugoj javljale na ulici, ipak i ja imam dvoje djece, koja su se družila s njenim Draganom – priča Nada, koja zaključuje da je Makiviji oprostila napad.

- Kad sad vidim kroz šta prolazi, meni je nje žao. Dragan nije bio loše dijete i voljela bih da znam šta mu se desilo u glavi pa da tako zvjerski ubije ono nedužno dijete. Dugo godina ga nisam vidjela, iako komšije kažu da je dolazio. Vidjela sam mu sliku onog dana kad je uhapšen, ali i da sam ga vidjela uživo, ne znam da li bih ga prepoznala, mnogo se promjenio – rekla je Nada.

- Pokušali smo jučer da stupimo u kontakt s Makivijom Ðurić kako bismo dobili i njen komentar, ali njen broj mobilnog je bio nedostupan. Kako smo saznali, ona se iselila iz kuće u Surčinu u kojoj je živila kao podstanar, a ni komšije ni Draganova ujna Rajka Miškić nisu znali gdje je otišla – piše "Kurir".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.