REGION

Dramatična situacija u Sisku: Čeka se spajanje dva vodna vala

Na snazi je vanredno stanje

(F. Me.)

14.9.2014

Nakon što je vrhunac vodnog vala prošao Karlovcem opasnost od visokog vodostaja Kupe seli se na područje Siska, ali s podivljalim vodotocima bore se i na požeškom području u Kostajnici i drugim dijelovima Hrvatske, javlja Hina.

Pažnja se sada seli na šire sisačko područje, posebno kod Žažine i Letovanića gdje će se susresti vodni valovi Save i Kupe pa su na to područje upućene dodatne snage hrvatske vojske. Oko 100 vojnika pomaže na području oko Pleternice gdje je rijeka Orljava poplavila 70-ak kuća.

Vodostaj rijeke Gline u Glini u 15 sati pao je za šest centimetara (533cm) dok je u 16 sati zabilježena stagnacija. Još uvijek su na snazi vanredne mjere od poplava.

Una je u Hrvatskoj Kostajnici zabilježila rast od dva centimetra u 16 sati i trenutno je na 452 centimetra. Na snazi je vanredno stanje.

Korana u Karlovcu pala je za tri centimetra u posljednjih sat vremena i u 16 sati izmjeren je vodostaj od 825 centimetara. Na snazi je vanredno stanje.

Rijeka Odra u Sisku ima trend rasta te je između 15 i 16 sati porasla za tri centimetra i trenutno je vodostaj 840 centimetara. Prije 24 sata vodostaj je bio 797 centimetara. Na snazi su vanredne mjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.