REGION

Vučić: Poštujemo teritorijalni integritet BiH

Premijer Srbije želi stabilnost regije

Fena

20.11.2014

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak kako Srbija želi stabilnu BiH jer će to utjecati na stabilnost Srbije, ali i cijele regije. 

Upitan da komentira godišnjicu Daytonskog sporazuma, srbijanski premijer je kazao kako je taj sporazum donio mir u Bosni i Hercegovini i da je to najvažnije, no da je jednako važna i budućnost BiH kao stabilne države, jer se to odražava na čitavu regiju.

"O svemu drugom ne bih da se izjašnjavam. Riječ je o drugoj zemlji. Mi imamo specijalne i paralelne veze s Republikom Srpskom, poštujemo teritorijalni integritet BiH i voljeli bismo da imamo punu stabilnost u budućnosti u BiH, jer bi to poboljšalo održanje i očuvanje stabilnosti i u Srbiji i u cijeloj regiji", kazao je Vučić na konferenciji za medije poslije razgovora s europskim komesarom za regionalnu politiku Johannesom Hahnon.

Tom prigodom Vučić je poručio kako je Srbija stup stabilnosti regije i da će to i ostati te da izjave lidera radikala i haškog optuženika Vojislava Šešelja ne mogu da destabilizirati zemlju, prenosi Tanjug. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.