REGION

Zagrepčanka pozvala policiju: " Imam 77 bombi i tri ručna bacača"

Dobrovoljno sve predala

(Mi.K.)

26.11.2014

Policijski službenici Protueksplozijske službe su u ponedjeljak preuzeli pravi arsenal oružja od jedne građanke koja ga je je dobrovoljno predala. Kako se doznaje od policije, radilo se o 52 ručne bombe, devet ručnih kumulativnih bombi, 16 ručnih dimnih i CS bombi, 10 mina, više koluta sporogorećeg štapina i elektrodetonatorskih kapisli, nekoliko stotina komada trotilskih metaka različite težine, tri ručna bacača, pet pištolja raznih vrsta i kalibra, osam pušaka, puškomitraljez, četiri prigušivača i različitih dijelova za puške te oko 9 tisuća komada streljiva različitog kalibra, prenosi Jutarnji hr.

Policijska uprava tim povodom podsjeća građane da neće pokretati prekršajni niti krivični postupak protiv onih koji ovakvo oružje prijave policiji.

Također, policija je pozvala sve one koji dobrovoljno žele predati ilegalna ubojita sredstva neka to, bez straha od sankcija, učine pozivom na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji.

Policija moli posjednike oružja i eksplozivnih sredstava da ih ne donose sami u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog povrjeđivanja.

Umjesto toga, policija će poslati svoje stručne službenike u civilnoj odjeći koji će vozilom bez policijskih oznaka doći kod građana i preuzeti oružje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.