REGION

Bačen molotovljev koktel na kuću Milorada Vučelića, bivšeg Miloševićevog šefa državne televizije

Sinoć u Crvenki

Fena/J. Be.

8.4.2015

Na porodičnu kuću glavnog urednika sedmičnog lista "Pečat" Milorada Vučelića u Crvenki sinoć je bačen molotovljev koktel, priopćila je redakcija tog lista.

Redakcija "Pečata" navodi kako taj čin smatra nasrtajem na slobodu izražavanja i slobodnu, patriotski orijentiranu uređivačku politiku koju "Pečat" njeguje od osnivanja.

- Pozivamo sve kolege novinare, domaća i međunarodna strukovna udruženja, te domaće i međunarodne zaštitnike građana i medijskih sloboda, da nam se pridruže u javnoj osudi ovog vandalskog i neciviliziranog napada - stoji u saopćenju.

Redakcija lista je saopćila kako ima povjerenje u rad nadležnih državnih organa te da se nada kako će u kratkom roku biti otkriveni izvršitelji i inspiratori ovog čina.

Inače, Milorad Vučelić bio je veliki i blizak prijatelj porodice Slobodana Miloševića. Koliko mu je Milošević vjerovao, najbolje kazuje podatak da je dugo godina bio generalni direktor Radio televizije Srbije, državnog medija koji je u Vučelićevo vrijeme davao bezrezervnu podršku Miloševićevim osvajačkim pohodima na prostoru bivše Jugoslavije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.