REGION

ZAGOVORNICA ULASKA SRBIJE U NATO Jeleni Milić prijete smrću i silovanjem kćerke!

Na meti napada direktorica Centra za evrotlantske studije

J.K.

28.3.2016

Jelena Milić, direktorica Centra za evrotlantske studije i zagovornica ulaska Srbije u NATO, već mjesecima je meta najstrašnijih prijetnji i uvreda.

„J... ti sjeme izdajničko, završićeš u jarku“, „K... jedna raspala, zaslužuješ da umreš“, „J... li ti dijete mrtvo“, samo su neke od poruka koje Jeleni Milić stižu uglavnom preko društvenih mreža.

jelena-milic9

Jelena Milić, direktorica Centra za evrotlantske studije

 

Takve prijetnje i uvrede svojevremeno nisu dobijale ni Nataša Kandić ni Sonja Biserko, aktivistkinje koje su svojim stavovima često gurale prst u oko većinskoj Srbiji.

Jelena Milić zastupa stav koji je veoma kontroverzan i provokativan za, prema posljednjim istraživanjima, više od 70 odsto građana Srbije - članstvo u NATO.

facebook

Prijetnje putem društvene mreže Facebook

 

Upitana da li je svjesna da su rane od NATO bombardovanja i dalje svježe, ona odgovara da je isti stav imala i prije 10 godina.

- Kada je trebalo da svjedočim o spisku srbomrzaca koje je objavio Ivan Ivanović, lider SNP, jedna sam od rijetkih koji su se odazvali pozivu. Kad meni treba pomoć države jer se osjećam ugroženo, nje nema. Prijavila sam prijetnje i poslije nekog vremena zvala ih da provjerima ima li ikakvog pomaka na mom slučaju, ali nisam dobila odgovor - priča Jelena Milić za “Blic”.

 

facebook2

Prijetnje putem društvene mreže Facebook

 

Jelena Milić navodi da su formirani Facebook profili za napade i da se na njima objavljuju čak i fotografije njene kćerke. Prave se lažni nalozi na društvenim mrežama u kojima ona, navodno, vulgarno odgovara na prijetnje kako bi bila diskreditovana.

- Radi se o sistemskom zastrašivanju - kaže Jelena Milić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.