REGION

POSLJEDNJA 24 SATA KLJUČNA ZA UBISTVO PJEVAČICE Policija uspjela da izoluje DNK, SMS poruke glavni trag

Nakon ubistva koje je šokiralo Srbiju

Autor:(Am. K.)

7.4.2016

Posljednja 24 sata ključna su za rješenje monstruoznog ubistva pjevačice Jelene Marjanović Krsmanović (33), a glavni dokaz na koji se policija fokusirala jesu rezultati analize bioloških tragova, uzetih sa njenog tijela i ispod noktiju, što može da ukaže na zločinca. Stručnjaci sa Biološkog fakulteta u Beogradu uspjeli su da izoluju DNK koji ne pripada nesretnoj ženi, već najvjerovatnije ubici!

Policijska istraga

Policija će na osnovu tih rezultata biti na korak do rasvjetljavanja zločina. Oko njenog supruga Zorana i dalje se vrti kompletna policijska istraga. U toku je i proučavanje telefonskih baznih stanica, ali i analiza poruka iz njenog mobilnog. Inspektori iznova iščitavaju i izjave uzete od svjedoka, rodbine i komšija, kako bi eliminisali i najmanju sumnju da im je nešto promaklo, prenose Novosti.

- Proučavamo prijeteće poruke koje su joj stizale i sada radimo na lociranju pošiljaoca. Pored toga, prema posljednjim saznanjima, ključni su posljednji sati u kući Marjanovića i njihovi međusobni odnosi. Sklapamo kockicu po kockicu kako bismo rješili ovaj monstruozni zločin, kazao je izvor iz policije novinarima.

Policija je i u srijedu nastavila pretragu terena oko kanala gde je pronađeno tijelo mlade žene, ne bi li pronašla oružje kojim je počinjen zločin ili neki drugi trag. Rezultati obdukcije su potvrdili da Jelena nije silovana, ali da su joj nanijeti brojni udarci po glavi, od kojih su čak dva bila smrtonosna.

Jelena ima odbrambene povrede po rukama i ima povrede po tijelu od udaraca, koje joj je zadao napadač. Od prvih udaraca u glavu ona se onesvjestila. Više se nije opirala, a zločinac je nastavio da je udara dok joj nije smrskao glavu. Već mrtvu ženu odvukao je stotinjak metara dalje i gurnuo je u kanal.

Dželat i žrtva

Stručnjaci smatraju da veliki broj udaraca po već mrtvoj pjevačici govori o ličnom odnosu između dželata i žrtve, velikoj mržnji i bijesu.

Zoran Marjanović (38), pjevačicin suprug, poslije policijskog zadržavanja od 48 sati, pušten je kući, jer se rezultati vještačenja DNK, oni koji su bili gotovi, nisu poklopili sa njegovim.

Oko njegove kuće, međutim, policija i dalje dežura.

Inspektori su zaplijenili njegov samostrijel, sportsku opremu, kao i još neke stvari. I sa njih je uzet biološki materijal. Bez obzira na to što je porodica tvrdila da su živjeli harmonično i skladno, svjedoci su ispričali da su Jelena i Zoran u posljednje vrijeme imali bračnih problema.

Suprug Zoran Marjanović danas je otišao da vidi kćerku Janu (5), koja je inače smještena kod bake, Jelenine majke, na drugom kraju Borče. To je bio prvi susret poslije tragedije jer je Zoran proveo 48 sati na ispitivanju, odakle je pušten u utorak oko 19 sati.

Policija u civilu čitavu noć, kao i jutro dežura ispred porodične kuće Marjanovića. Nedaleko od porodične kuće u Borči osvanula je i čitulja za Jelenu, gde stoji da će sahrana biti u danas  u 14 sati na groblji Zbeg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.