REGION

Vulin: Priviđam se Ćamilu Durakoviću

Srbijanski ministar za rad odgovorio na komentar načelnika Srebrenice

(E. Ma.)

7.10.2016

Srbijanski ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da do sada nije komentirao izbore u BiH i da se vjerovatno "priviđa" Ćamilu Durakoviću

Vulin je dodao da je zabrinut zbog poruka da na izborima u Srebrenici ne može da pobijedi Srbin.

On je, komentirajući izjavu načelnika Srebrenice da nije u redu što političke dogadaje u Srebrenici komentiraju predsjednik Srbije i ministri Ivica Dačić i Vulin, rekao da do sada nije pričao o izborima u BiH i u Srebrenici.

- Iz nekog razloga mu se priviđam. On vjerovatno zna zašto. A, ja niti sam se u izbore u BiH miješao, niti imam namjeru - rekao je Vulin novinarima. 

No, kako je rekao, budući da ga je Duraković spomenuo, ne može a da ne prokomenira situaciju u Srebrenici i poruke koje se čuju. 

Tako kaže da se na osnovu Durakovićevih riječi potvrđuju izjave Reis-ul-uleme Husena Kavazovića da ''Vlasi ne mogu da vladaju Srebrenicom'', odnosno da mu se to zapravo nije omaklo, kako je tvrdio Bakir Izetbegović. 

- Izgleda da mu se nije omaklo. Zabrinut sam da postoji mjesto u Evropi gdje je za pobjedu, ili poraz na izborima važno koje ste vjere i nacije. Zamislite kada bi neko od Srba, funkcioner Srbije, predstavnik SPC, rekao da Bošnjak, musliman, katolik, ne može da bude gradonačelnik Beograda ili ne može da pobijedi u Novom Sadu zato što nije Srbin. To bi bilo za svaku osudu - rekao je Vulin. 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.