REGION

Aleksandar Popov i Žarko Puhovski za „Dnevni avaz“: Spustiti loptu i rješavati probleme

Piše: A. TIRO

13.2.2018

Srbijanski politički analitičar Aleksandar Popov kazao je za "Dnevni avaz" da je dobro što je došlo do sastanka između Aleksandra Vučića i hrvatskih zvaničnika. 

- Pored napete situacije i oštrih tenzija, vidi se da je dobro što je došlo do sastanka. Napravljen je jedan „time out“ koji bi se mogao iskoristiti da se spusti lopta i krene u susret onome što nas čeka, a to je rješavanje otvorenih pitanja - kazao je Popov.

Naglasio je da bi bilo dobro kada bi nakon sastanka došla zajednička izjava od čelnika Srbije i Hrvatske, koja bi poslužila kao putokaz za budućnost.

- Za neko vrijeme mogla bi se zakazati zajednička sjednica vlada Srbije i Hrvatske, gdje bi se napravio značajan plan rješavanja tih problema. U razgovoru između Vučića i Grabar-Kitarović rečeno je da će u naredne dvije godine raditi na rješavanju svih problema. To bi, dakle, bio dobar produkt sastanka u Zagrebu, samo ako bude dobre volje - naglašava Popov.

Hrvatski analitičar Žarko Puhovski kazao je za "Dnevni avaz" da je posjeta Aleksandra Vučića Hrvatskoj promašaj i da neće imati nikakvih pozitivnih efekata.

Naglasio je da ne vjeruje u iskrenost poteza Kolinde Grabar-Kitarović i Aleksandra Vučića.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.