REGION

London: Potpisan Memorandum o razumijevanju Vlade Crne Gore i EBRD-a

CdM

CdM

26.2.2018

Premijer Crne Gore Duško Marković i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj EBRD Suma Čakrabarti (Chakrabarti) potpisali su danas u Londonu Memorandum o razumijevanju između crnogorske Vlade i te institucije.

Kako je saopćeno iz Vlade, dokument predstavlja osnovu okvira za saradnju između Vlade i EBRD u razvoju i implementaciji Inicijative investicione klime i upravljanja sa ciljem poboljšanja razvoja privatnog sektora, promocije dobrog upravljanja, jačanja konkurencije, unapređenja dijaloga javnog i privatnog sektora.

Marković i Čakrabarti saglasili su se da Memorandum predstavlja odličnu osnovu za produbljivanje inače kvalitetne saradnje Crne Gore i EBRD i za dalju valorizaciju razvojnih potencijala te zemlje i njene još veće privlačnosti za invesetitore.

Premijer Crne Gore se zahvalio Evropskoj banci za obnovu i razvoj na dosadašnjoj podršci ekonomiji istakavši da je EBRD partner Crnoj Gori u važnim infrastrukturnim projektima i da podržava domaće i inostrane kompanije. 

Čakrabarti je iskazao podršku Crnoj Gori čestitajući na članstvu u NATO-u i ogromnom napretku i vodstvu u procesu evropskih integracija.

- Crna Gora je tokom mog mandatra u EBRD napravila nevjerovatan napredak u regionalnoj saradnji. Igrate važnu ulogu na tom planu i imate veoma dobre rezultate - rekao je Markoviću predsjednik EBRD. 

Predstavnici EBRD-a istakli su spremnost da nastave da rade s Crnom Gorom i na detektovanju ostalih oblasti u kojima bi dvije strane mogle sarađivati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.