REAKCIJE

Ivica Dačić: Srbi trebaju ući u koaliciju s Đukanovićem

U Crnoj Gori me interesira položaj mog naroda

Arhiv

CDM

25.10.2018

Ministar vanjskih poslova i prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić kazao je jučer, gostujući u emisiji “Upitnik” na RTS-u, da bi Srbi u Crnoj Gori trebali ući u vlast i napraviti koaliciju s Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića.  

Dačić je dodao da su predstavnici srpskih političkih partija odgovorni što Srba u javnoj upravi Crne Gore ima svega sedam posto.  

- Mislim da bi Srbi trebali napraviti koaliciju s Milom Đukanovićem i ući u vlast. Srbi u Crnoj Gori se ne trebaju baviti visokom politikom, jer oni trebaju ući u vlast. Ali, Srbi kao Srbi, nikada nisu jedinstveni i ne vjerujem da će me poslušati ovo što stalno pričam - kazao je Dačić.  

Upitan da li će se takva izjava protumačiti kao miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, Dačić je kazao da, kada dovede delegaciju iz Srbije, su makar polovina iz Crne Gore.  

- Nema drugog načina osim ulaska u vlast. Milo Đukanović s muslimanima i Hrvatima, odnosno njihovim partijama pravi većinu, te prema tome, srpske partije doživljava kao ugrožavajući faktor. Vrijeme je da se to promijeni - kazao je Dačić.  

Dačić je ocijenio da je to što Srba ima samo sedam posto u državnoj administraciji Crne Gore njihova krivica, odnosno krivica njihovih političkih predstavnika.  

- U Crnoj Gori interesira me položaj Srba, a druge stvari me ne zanimaju - poručio je Dačić.  

Ministar vanjskih poslova Srbije je indirektno kritizirao izjavu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića o tome da iz krugova u Srbiji dolaze nove medijske ofanzive.  

- Mene uopće ne zanima Crna Gora, ja sam iz Srbije i Crna Gora je za mene druga država. Oni su donijeli tu odluku i sretno. Oni misle da svako jutro ustajemo i mislimo na njih -  rekao je Dačić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.