REGION

Zagrebačkom razbojniku koji se predstavljao kao policajac na meti bile maserke

Protiv njega podnesena krivična prijava zbog sumnje da je počinio dva razbojništva i jedan pokušaj iznude

Zagreb: Prijetio plinskim pištoljem. Arhiv

FENA

30.12.2018

Zagrebačka policija uhvatila je muškarca tereteći ga da je, predstavljajući se kao policajac, uz prijetnju plinskim pištoljem, počinio dva razbojništva te pokušao iznuditi novac od dvije žene.

Do prve žrtve, 40-godišnje srbijanske državljanke osumnjičeni je došao preko oglasa za masažu, a pošto je dogovorio pružanje usluge, došao je u njen stan predstavljajući joj se kao policijski službenika, ali joj nije pokazao policijska obilježja.

No, kad je oštećena zatražila da joj pokaže policijsku značku, muškarac je izvadio plinski pištolj koji je legalno posjedovao, repetirao ga i od nje zatražio novac.

Ona novac nije imala pa joj je osumnjičeni uzeo ličnu kartu i uz prijetnju joj naložio da mu svakog ponedjeljka mora predavati 200 KM, nakon čega je napustio stan, prenose agencije.

Dva dana kasnije muškarac je došao i do stana 27-godišnjakinje kojoj se, također, predstavio kao policajac, tražeći od nje da mu preda novac. Žena je prvo to odbila, ali je osumnjičeni repetirao pištolj i uperio joj ga u glavu pa mu je u strahu za život predala 400 KM.

Osumnjičeni je sljedećeg dana ponovo kontaktirao srbijansku državljanku tražeći da mu preda 200 maraka ispred ulaza jednog trgovačkog centra, na šta je žena, u dogovoru s policijom, pristala. Prilikom susreta s oštećenom osumnjičeni se u jednom trenutku dao u bijeg, odbacujući svoj pištolj i njenu ličnu kartu, ali su ga policijski službenici sustigli i uhapsili.

Protiv njega je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je počinio dva razbojništva i jedan pokušaj iznude te je priveden, saopćila je zagrebačka policija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.