REAKCIJE

Đukanović o posljednjim tvrdnjama Kneževića: Prljava akcija, cilj da me diskredituju!

On kaže da mu je trebalo vremena da provjeri određene činjenice, o čemu želi da obavijesti javnost

Đukanović: Od starta znao da se radi o udruženom spinovanju. Antenam

Avaz.ba

23.1.2019

Nakon što je jučer dio medija objavio i da je biznismen Duško Knežević preko Atlas banke pokrivao lične račune predsjednika Crne Gore i DPS-a Mile Đukanovića, oglasio se Đukanović, prenosi Antenam.

Kaže iako je od starta znao da se radi o udruženom spinovanju, te da mu je trebalo vremena da provjeri određene činjenice, o čemu želi da obavijesti javnost.

- Tačno je da sam bio korisnik Master i Viza Gold kreditnih kartica u Atlas banci od 2007. do 2015. godine. Radi se o revolving karticama koje su imale odobreni limit do 30.000 eura. Sve svoje obaveze po osnovu njihovog korištenja uredno sam izmirivao. Za navodni dug od 16.741,24 eura, (od čega 4.592,08 eura redovne i zatezne kamate) saznao sam prvi put jučer. 

Tendenciozna konstrukcija da je „samo jedno zaduženje aktuelnog predsjednika države“ iznosilo toliko, sugerira valjda da ih je bilo još. S obzirom da za dug nisam znao, niti sam o njemu od banke ikada obaviješten, samim tim nisam nikome mogao ni dati odobrenje da ga u moje ime izmiri. Već sam u kontaktu s bankom u kojoj provjeravam vjerodostojnost informacije o dugu, i tražim instrukciju na koji način da izvršim tu svoju obavezu, ako ona stoji. 

Također, zatražio sam stručnu pomoć da se upoznam sa svim ugovorima koji se spominju i sa cjelokupnom dokumentacijom, na bazi koje je plasirana spomenuta senzacionalistička vijest. Unaprijed želim da saopćim da pouzdano znam da nisam učestvovao u bilo kakvim transakcijama poslovnih subjekata spominjanih u jučerašnjem tekstu - naglasio je Đukanović.

On je najavio i postupak pred nadležnim organima protiv odgovornih lica. 

- Nakon provjere, zavisno od rezultata, pokrenut ću postupak pred nadležnim organima protiv odgovornih lica uključenih u ovu prljavu akciju smišljenu radi moje političke i moralne diskreditacije, u pokušaju skrivanja kriminalnih radnji vlasnika Atlas banke - zaključuje lider DPS-a Milo Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.