SPLIT Suđenje za pokušaj ubistva

Zubima zagrizla nož: Ubo me u prsa pa krenuo prema grkljanu

Dukarić, bivši pripadnik ''Tigrova'', postao je poznat zbog jedne od popularnijih fotografija iz Domovinskog rata

24sata.hr
15.05.2019 14:51

Dukarić: Manifestirao posesivno ponašanje

Foto: Privatni album

Pred Županijskim sudom u Splitu započelo je suđenje Petru Dukariću (48) zbog pokušaja ubistva partnerice u Kaštelima u julu 2018. godine. 

Dukarić, hrvatski branitelj i nekadašnji pripadnik ''Tigrova'', nožem je napao i gotovo nasmrt izbo 57-godišnju partnericu kod koje je povremeno boravio u unajmljenom stanu u Kaštel Gomilici.

Domenika P. danas je svjedočila o napadu te kako je uspjela spasiti živu glavu.

- Od trenutka kad sam se probudila oko 4:50 sati, do trenutka kada mi je zadao zadnju ozljedu u desnu lopaticu, prošlo je možda devet sekundi, ali to je za mene bila cijela vječnost. Nisam obraćala pažnju na njegov zadah, je li bio alkoholiziran, moja osjetila su bila koncentrirana na nož koji je svjetlucao i kako da spasim život - kazala je između ostalog nesretna žena, proživljavajući ponovo cijelu traumu.

Bila je u vezi s Dukarićem, no počeo se ponašati posesivno i agresivno otkad je njena kćerka zatrudnjela, a zet obolio pa je više vremena počela posvećivati njoj. Bio je ljubomoran. Zabranjivao joj je gledati televiziju, a iako nije dolazio u unajmljeni stan, vidjela ga je gotovo svakodnevno u alkoholiziranom stanju.

- Ne toliko da ne bi znao što radi ili priča, on je jedna mudrica i manipulator po mom instinktu - dodala je 57-godišnjakinja.

Te noći se uvukao u prizemni stan iako je zatvorila sve prozore jer je osjećala unutrašnji nemir i strah. Predosjećala je da bi se nešto moglo dogoditi. Zbog toga je koji dan ranije poslala poruku Dukarićevoj sestri, piše 24sata.hr.

Život je spasila boreći se kao lav. Dukarić je zabio nož, nazubljen s jedne strane, u grudni koš no uspjela je lijevom rukom spriječiti da zabije oštricu do kraja, uhvativši čelik dlanom. Kako se napad nastavio, krenuo je nožem prema grkljanu gurajući je na kuhinjski element, udarac nožem u glavu zaustavila je - zubima! Zagrizla je sječivo, iako su joj ozlijeđeni usta te zubi, i tako zapravo spriječila sigurnu smrt.

Kazala je i kako ranije nije bilo fizičkih ni verbalnih konflikata. Dukarić je pobjegao iz stana, a žena je zadržala prisebnost te spriječila krvarenje pritiskujući jastuk na ozljede. Napadač je uhvaćen dan kasnije na području Varaždina.

Bivši pripadnik ''Tigrova'' postao je poznat zbog jedne od popularnijih fotografija iz Domovinskog rata. Fotografija je snimljena u Starom Grabovcu nedaleko od Novske krajem 1991., kada je imao 19 godina. Na fotografiji se vidi mladi vojnik s maramom zavezanom oko čela i cigaretom u kutu usana, na tenku s protuavionskim mitraljezom.

Na zidu kuće iza vojnikovih leđa vidi se grafit s imenom svjetski poznate grupe "Guns N' Roses". Od fotografije je napravljen i antiratni plakat.

Plakat je u sredini imao portret Petra Dukarića, a pri vrhu dodan natpis ''Živi i pusti živjeti'', u engleskom originalu: Live and let live, parafrazirajući pjesmu poznate grupe ''Live and let die''.

Prepričavalo se tada kako samog Dukarića traži i tadašnji menadžer "Guns N' Rosesa" s namjerom da iskoriste fotografiju za poster i omot albuma. Kako je sam kazao našim medijima, pozivali su ga i u SAD, ali njemu nije padalo na pamet napustiti ratište.

Komentari

NA VRH