SRBIJA

Vučić: Potezi Kosova vode ka destabilizaciji regiona

Prištinski potezi predstavljaju najgrublje kršenje odredbi CEFTA-e

Aleksandar Vučić. Arhiv

Avaz.ba / Srna

30.5.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da uvođenje taksa na robu iz Srbije, kao i posljednje akcije prištinskih policijskih jedinica na sjeveru Kosova predstavljaju najgrublje kršenje odredbi CEFTA-e, kao i Briselskog sporazuma, te da takvi potezi vode ka destabilizaciji cijelog regiona.

Vučić je delegaciji Atlantskog vijeća iz Vašingtona, koju predvodi izvršni potpredsjednik Dejmon Vilson (Damon Wilson), prenio čvrsto opredjeljenje Srbije da svojim radom doprinosi regionalnoj stabilnosti i razvoju, saopćeno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On je zahvalio SAD na dosadašnjoj podršci ekonomskim reformama i evrointegracijama Srbije, kao i na pokušajima da doprinesu rješenju problema u dijalogu s Prištinom i naglasio kako je Srbija usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa sa SAD.

Delegacija Atlantskog vijeća iz Vašingtona, koju čine predstavnici i republikanaca i demokrata, zahvalila je Vučiću na naporima koje ulaže u očuvanje i unapređenje regionalne stabilnosti.

Ocijenjeno je kao važno da Srbija gradi i ima koristi od odnosa sa SAD i zemljama u Evropi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.