SRBIJA Skandal u susjednoj zemlji

Ginekolog prodao bebu za auto od 50.000 eura?

Ljekar je ponudio da nabavi bebu i osigura dokumente, da bi novi "roditelj" mogao legalno da je izvede iz zemlje

Avaz.ba / Telegraf.rs
06.12.2019 14:19

Formirali Udruženje nestalih beba

Foto: Ilustracija

Udruženje nestalih beba Beograda podnijelo je dvije krivične prijave Tužilaštvu za organizirani kriminal protiv članova organizirane kriminalne grupe sastavljene od ljekara i državnih službenika, na čijem čelu je jedan ginekolog zbog trgovine ljudima. U interesu istrage je da se ne iznesu detalji optužnice, ali postoji dovoljno dokaza da krađa beba i dalje postoji, rekla je Milena Janković, predsjednica ovog udruženja. 

Nakon konferencije za novinare, organizirane povodom prijedloga tzv. zakona o nestalim bebama, prije dvije sedmice njenom udruženju javio se mlađi čovjek.

- On je bio u društvu dvadesetak ljudi kada je jedan od okupljenih ispričao kako je s ljekarom, nekadašnjim načelnikom ginekologije u tom mjestu, koji sada ima privatnu ordinaciju, dogovarao kupovinu novorođenčeta. Čovjek živi u inozemstvu. Ljekar je ponudio da nabavi bebu i osigura dokumente, da bi novi "roditelj" mogao legalno da je izvede iz zemlje. Na pitanje koliko to košta, ginekolog mu je rekao: "Prethodni klijent mi je kupio auto." Ispred ordinacije je stajao automobil vrijedan oko 50.000 eura - rekla je Janković.

Tužilaštvu za organizirani kriminal podnijeli su krivičnu prijavu i pismenu izjavu ovog čovjeka, koji je spreman svjedočiti.

Tagovi

Srbija Bebe

Komentari

NA VRH