SRBIJA

Uhapšeni članovi kriminalne grupe: Pokušali otrovati vođu "škaljarskog klana"

Jovan Vukotić je po presudi Drugog osnovnog suda u Beogradu izdržao kaznu od 15 mjeseci zbog korištenja falsificiranog makedonskog pasoša

Vukotić: Koristio falsificirani makedonski pasoš. Kurir

Avaz.ba

29.12.2019

Četvoročlana kriminalna grupa uhapšena je 13. decembra u Beogradu zbog sumnje da je planirala da otruje Jovana Vukotića, označenog vođu škaljarskog klana, piše srbijanski Kurir. 

Vukotiću je određen ekstradicioni pritvor, nakon što je odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od 15 mjeseci zbog korištenja falsificiranog pasoša.  Kako saznaje Kurir, uhapšena grupa navodno je planirala da otrov stavi u hranu koja se Vukotiću svakodnevno dostavlja u zatvor, jer on odbija da jede zatvorsku hranu u kantini. 

Vukotić odbija hranu iz zatvora. Kurir

- Uhapšeni su D. B., D. M., J. N. i M. N. i njima je određen pritvor do 30 dana. Pretresom su kod njih pronađena četiri prsluka sa lažnim oznakama Uprave kriminalističke policije, kao i četiri kačketa sa istim oznakama, ali i značka za koju se sumnja da je još 2006. godine ukradena jednoj policijskoj službenici. Također, oni su posjedovali i četiri prepravljena i ručno pravljena pištolja - navodi izvor Kurira.

Jovan Vukotić je po presudi Drugog osnovnog suda u Beogradu izdržao kaznu od 15 mjeseci zbog korištenja falsificiranog makedonskog pasoša i početkom decembra je trebalo da izađe na slobodu. Međutim, Crna Gora Vukotića traži zbog nezakonitog posjedovanja oružja i pokušaja ubistva, pa mu je određen ekstradicioni pritvor. Viši sud je donio odluku da su za to ispunjeni svi uslovi, međutim, Apelacioni sud je poništio tu odluku, a sad se čeka nova odluka o izručenju. Inače, dok je boravio u pritvoru u Ustaničkoj ulici, Vukotića je posjećivala nevjenčana supruga, kao i njegov sada pokojni otac, i donosili su mu hranu iz restorana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.