PORUKE

Amfilohije: Vučiću, nisi dobrodošao u Crnu Goru za Božić

Predsjednik Srbije će, prema najavama, provesti Badnji dan sa Srbima

Amfilohije. Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

3.1.2020

Episkopsko vijeće Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, koje čine mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, episkop mileševski Atanasije, episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije, episkop dioklijski Metodije i episkop umirovljeni zahumsko-hercegovački Atanasije, zasjeda večeras, a kako Direktno.rs saznaje, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću će uputiti poruku da ne dolazi na Badnji dan na sjever Crne Gore, prenose mediji. 


Episkopsko vijeće. Antenam.net

Episkopsko vijeće, kako prenosi Direktno.rs, razmatra dvije odluke: prva je da se napravi pravni tim koji će djelovati protiv uvedenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a drugi da se Vučiću pošalje jasna poruka da na Badnji dan nije dobrodošao u Crnu Goru, već da mu je tog dana mjesto u Pećkoj patrijaršiji na Kosovu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić provest će Badnji dan sa Srbima na sjeveru Crne Gore, potvrđeno je ranije danas u Kabinetu predsjednika Srbije.

Vučić će, kako je ranije javio Blic, prisustvovati nalaganju badnjaka i time pokazati "da je to prilika da se još jednom ukaže na jedinstvo srpskog naroda u očuvanju srpskih svetinja i srpske crkve".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.