REGION Objavljeno na službenim stranicama Torcide

Navijači Hajduka odali počast ubijenom u krvavom pohodu Filipa Zavadlava: Ni krivog ni dužnog, ubili te, brate...

Za ubistvo Ožića, Jurice Torlaka i Marina Bobana sumnjiči se Filip Zavadlav

Avaz.ba

Navijači odali podršku svom drugu

Foto: Dalmatinski portal


Marin Ožić Paić ubijen je prekjučer u Radmilovićevoj ulici u Splitu. Za ubistvo Ožića, Jurice Torlaka i Marina Bobana sumnjiči se Filip Zavadlav.  U spomen za Ožića Paića Torcida, navijačka grupa nogometnog kluba Hajduk i ponosa cijele Dalmacije, je večeras podigla poruku ispred prostorija Kluba navijača, a u Radmilićevoj ulici zapaljeni su i lumini.  

  • Navijači odali počast ubijenom drugu

    Navijači odali počast ubijenom drugu

    Foto: Dalmatinski portal


- Ni krivog ni dužnog ubili te brate, prokleti oni koji ti mrtvo ime blate! Marin Ožić Paić 1995. - 2020. - poručili su navijači Hajduka.

U subotu, 11. januara 2020. godine, dogodio se jedan od najcrnijih dana koji se u Splitu pamte.

- Tokom haosa koji je vladao na splitskim ulicama nastradao je naš prijatelj i brat s tribine Marin Ožić Paić. Njegova najveća nesreća je ta što se našao u krivo vrijeme na krivome mjestu. Usmrtio ga je metak koji nije bio namijenjen njemu i nevini mladi život je izgubljen. Počivaj u miru Božjem. Nikada te nećemo zaboraviti - objavili su na službenim stranicama navijači.

  • Zavadlav: Osvetio se, navodno, zbog maltretiranja

    Zavadlav: Osvetio se, navodno, zbog maltretiranja

    Foto: Facebook


Podsjetimo, u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici, u subotu je došlo do pucnjave iz automatskog oružja u kojoj su dva muškarca poginula na mjestu događaja, dok je treći preminuo nešto kasnije u bolnici. Za njihovo ubistvo osumnjičen je Filip Zavadlav, koji je inače pomorac. U incidentu ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata, a u svom pohodu koristio je kalašnjikov.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na