VAŠINGTON Srbijanski predsjednik ne misli da je Dodik "uteg oko vrata"

Vučić: Od mene ćete samo čuti da je RS ustavna kategorija

On je pozvao građane Srbije na jedinstvo i očuvanje mira, navodeći da je uvjeren da će biti teški pritisci na Srbiju, osim za Kosovo, i po pitanju Republike Srpske

Avaz.ba
29.02.2020 10:57

Vučić: Ne želi da se optužuje samo jedna strana

Foto: Agencije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u Vašintonu, gdje će učestvovati na skupu Američko-izraelskog komiteta za javne poslove u Vašingtonu (AIPAC), od njega čuti da je Republika Srpska ustavna kategorija BiH i da pristrasno optužuju samo jednu stranu. 

Vučić je rekao da očekuje da će u Vašintonu čuti da je srpski član Predsjedništva BiH "Milorad Dodik kriv za sve i da je Republika Srpska teg oko vrata svima".

Od mene će čuti drugačije stvari, od mene će čuti da je Republika Srpska ustavna kategorija BiH, da je stvorena Dejtonom i da je to bio uvjet svih uvjeta za uspostavljanje mira u BiH - rekao je Vučić za RTS. 

On je dodao da će u Vašingtonu od njega čuti da suviše pristrasno optužuju samo jednu stranu, a ne žele da analiziraju šta je neko stavio u svoje dugoročne planove i programe.

On je pozvao građane Srbije na jedinstvo i očuvanje mira, navodeći da je uvjeren da će biti teški pritisci na Srbiju, osim za Kosovo, i po pitanju Republike Srpske.

Kada govore Republika Srpska, oni misle Srbija i svaki put se trude da pronađu bilo šta što bi Srbiji mogli da zamjere - rekao je Vučić. 

Srbijanski predsjednik kazao je kako misli da će u Vašingtonu glavna tema biti Kosovo, ali da neće biti ni laki razgovori oko pozicije Srbije u odnosu prema BiH.  

NA VRH