EPIDEMIJA Organizatori potvrdili

Zbog koronavirusa odgađaju se manifestacije u Hrvatskoj

Festival dokumentarnog filma ZagrebDox trebao se održati od 15. do 22. marta u Branimir mingle mallu.

Piše: Fena

Odgodili festival turizma Place2Go

Foto: Avaz


Organizatori festivala dokumentarnog filma ZagrebDox objavili su kako će se 16. izdanje festivala odgoditi, a direktor Arene Zagreb Sretan Šarić rekao je kako su odgodili festival turizma Place2Go, a da će s odgodama drugih događaja još pričekati.

Festival dokumentarnog filma ZagrebDox trebao se održati od 15. do 22. marta u Branimir mingle mallu.

- Na temelju upravo pristiglih informacija i uputa Štaba civilne zaštite Hrvatske, koje uključuju preporuku zabrane javnih okupljanja u zatvorenom prostoru, naša je odgovornost i obaveza prema festivalskoj publici poduzeti sve nužne mjere opreza i sigurnosti. O novom datumu održavanja Festivala kao i svim dodatnim informacijama bit ćete pravovremeno obaviješteni - saopćili su organizatori ZagrebDoxa.

Dodali su kako će se usavršavanja za filmske profesionalce ZagrebDox Pro i Pitching forum održati u istom razdoblju - ali preko interneta.

Direktor Arene Zagreb Sretan Šarić kazao je kako su odgodili sajam turizma Place2Go, a do sljedećeg koncerta koji se održava 18. aprila još će pričekati.

  • Zagreb

    Zagreb

    Foto: Avaz


- Prilagodit ćemo se situaciji, sljedeći koncert je 18. aprila, do tada ćemo znati puno više, do 1. jula imamo 12 događanja i četiri velika koncerta, ako je preporuka da odgodimo, odgodit ćemo - naglasio je Šarić.

Koncert 18. aprila Parnog Valjka, a u Areni bi trebali nastupiti još i Toni Cetinski 30. maja te Selin Dion 5. juna.

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski već je prethodno odgodila dva događaja, Večer dalmatinskih pjesama (21. marta) i koncert Jumbo big banda orkestara HRT-a, te radiotelevizija Slovenije i Srbije (12. marta). 

Miroslav Škoro, koji u Lisinskom treba održati dva koncerta, za Media Servis je rekao da, ukoliko bude potrebe, odgodit će svoje koncerte u interesu javnog zdravlja.

NA VRH