SRBIJA

Kisić-Tepavčević: Razmišljati o otvaranju granice sa susjednim zemljama

Treba razmišljati i o studentima iz Republike Srpske i Crne Gore, rekla Kisić-Tepavčević

Kisić-Tepavčević: Na snazi vanredne mjere. Agencije

Avaz.ba / Srna

7.5.2020

Član Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv virusa korona Darija Kisić-Tepavčević izjavila je danas da još nije tačno definirano kada će i kako biti otvorena granica Srbije, ukazavši da treba razmišljati i o studentima iz Republike Srpske i Crne Gore.

Tepavčević je rekla da otvaranje granice ne zavisi samo od Srbije i da je potreban konsenzus sa drugim državama koje su donosile različite preporuke.

Ona je za RTS rekla da će 18. maja biti otvoreni aerodromi i da će se tada vidjeti kakva će biti situacija sa putnicima koji dolaze u Srbiju.

Tepavčević je istakla da treba razmisliti o mogućnosti otvaranja nekih graničnih prijelaza prema susjednim zemljama jer će u Srbiju, kako je rekla, zbog nastavka rada fakulteta dolaziti mnogo studenata iz Crne Gore ali i iz bh. entiteta Republika Srpska.


Kisić-Tepavčević: Virus i dalje prisutan. Agencije

Ona je navela da je aktivnost virusa korona u Srbiji "definitivno oslabila", ali da je virus i dalje prisutan, te da svi treba da se pridržavaju mjera i savjeta ljekara.

Tepavčević je izrazila očekivanje da će narednih dana u Srbiji biti sve bolji epidemiološki pokazatelji, podsjetivši da se epidemija odjavljuje kada bez novozaraženih prođe 28 dana.

U Srbiji je sinoć ukinuto vanredno stanje koje je zbog virusa krona bilo uvedeno 15. marta, ali su na snazi mnoge preventivne mjere za sprečavanje širenja virusa

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.