SRBIJANSKA MINISTRICA

Kisić: Djevojčica koju je otac držao u kadi je dobro, pokrenut postupak za lišavanje roditeljskog prava

Osmijeh se vratio na njeno lice, ona je još uvijek smještena u Tiršovoj i fizički napreduje svakog dana, rekla je Kisić

Kisić: Djevojčica je dobro. Nikola Tomić

A. O.

19.5.2023

Ministarica za brigu o porodici i demografiju Srbije Darija Kisić izjavila je da je osmogodišnja djevojčica sa Zvezdare koju je otac držao zatočenu u stanu dobrog zdravstvenog stanja, da je i dalje u Dječijoj klinici u Tiršovoj.

Pokrenut je postupak kod nadležnih za lišavanje prava oba roditelja, prenosi RTS.

- Osmijeh se vratio na njeno lice, ona je još uvijek smještena u Tiršovoj i fizički napreduje svakog dana. Bit će potreban duži vremenski period i psihološka podrška za oporavak. Imamo plan za njen oporavak - rekla je Kisić u Skupštini Srbije.


- Ne kažem da nema propusta, da nema pojedinaca koji nisu radili svoj posao kako treba i oni i te kako treba da snose posljedice svojih postupaka. Činjenica je da je u ovom konkretnom slučaju Centar za socijalni rad napravio takvu vrstu procjene gdje se apsolutno vidi da je saglasan sa mišljenjem da roditeljima treba oduzeti roditeljsko pravo - rekla je Darija Kisić.

Podsjećamo, osmogodišnja djevojčica je pronađena u stanu u Mirijevu 27. marta u kojem je bila zatočena više godina. Policija je djevojčicu našla u veoma teškom stanju, a hitna pomoć ju je zbrinula u nadležnu instituciju.


Njen otac je uhapšen dan kasnije, nakon potrage, zbog sumnje da je kćerku držao zatočenu u stanu i za nasilje nad partnerkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.