OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Ivan Pernar poručio: Dragi narode, što si birao to ćeš i dobiti

Jednostavno mislim da narod treba imati onakvu vlast kakvu želi, kazao je Pernar

Avaz.ba
05.07.2020 23:36

Nekoliko minuta nakon objave prvih rezultata izlaznih anketa, prema kojima Živi zid ne ulazi u novi saziv Hrvatskog sabora, Ivan Pernar se oglasio putem Facebooka.

- Ne znam što da kažem. Ja sam jedina osoba u Hrvatskom saboru koja se zalagala otvoreno za razne stvari, govorila bez maske i iskreno. Međutim, kritičan broj ljudi nije smatrao da je važno da ja budem u Saboru. Ako su ankete točne, dobio sam negdje 8.500 glasova, a trebalo mi je oko 10.500 glasova - rekao je Pernar. 

Dodao je da nije tužan ni ljut.

- Jednostavno mislim da narod treba imati onakvu vlast kakvu želi. Očito narod smatra da ima i boljih od mene i da će ga drugi bolje predstavljati. U Saboru se moj glas više neće čuti. Neki smatraju da sam si ja sam kriv za rezultat, no neki drugi su bili bolji i to je to. Vi ste ti koji birate i vi ćete birati sebi onakvu vlast kakvu želite - kazao je Pernar.

Istakao je da je je vrlo vjerovatno da će građani moći glasati za njega na idućim izborima.

- Doduše, do tad će proći još puno vremena. Ono što je bitno je da sam dao sve od sebe. Narod je odabrao one koji služe novom svjetskom poretku, podržavaju Soroševu agendu, narod je odabrao one koji služe globalnoj eliti vjerujući da će ta elite ispunit njegove želje. Dragi narode, ono što si birao to ćeš i dobiti - zaključio je na kraju Pernar.

Nakon videa objavio je i status u kojem piše:

- Izlaznost je bila jako mala (45 posto) na ovim izborima, velik dio vas nije htio izaći na izbore. U 8. jedinici sam dobio nešto više od 5.000 glasova, što je u prijevodu 3,5 posto glasova. Vjerujem da je svako od vas ko je bojkotirao izbore to učinio jer je vjerovao da je to u njegovom interesu - napisao je, između ostalog, Pernar.

Komentari

NA VRH