ATRAKCIJA U HRVATSKOJ

U luksuznoj jahti u Pulu stigao Trampov najveći donator, milijarder Šeldon Adelson

Adelson je aktuelnom američkom predsjedniku donirao 30 miliona dolara i jedan je od najvećih donatora Republikanske stranke

Jahta u pulskoj luci. Grgo Jelavić/PIXSELL

Avaz.ba

6.7.2020

U luku u Puli (Hrvatska) stigla je "Queen Miri" koja je vlasništvo milijardera Šeldona Adelsona (Sheldon, 86), vlasnika lanca kockarnica i najvećeg donatora u političkoj karijeri aktuelnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa (Trump).

Kako navodi portal 24sata.hr, Adelson je avionom već otputovao na drugu destinaciju u društvu 26 gostiju i tri tjelohranitelja. U Pulu bi se trebao vratiti za dva dana te posjetiti i Brijune.

Po dolasku u Pulu, za milijardera i goste stigao je autobus koji ih je prevezao do privatnog aviona, a iz jahte su Adelsona izveli u kolicima s obzirom na to da je zbog svoje dobi teže pokretan.

Može primiti 36 gostiju u 18 kabina. Grgo Jelavic/PIXSELL

Na jahti je i 38 članova posade koji je ne napuštaju zbog situacije s koronavirusom. Na jahtu su isporučene najbolje francuske delicije u kojima će gosti uživati.

Hrvatski mediji prenose da je jahta "Queen Miri" nazvana po Adelsonovoj supruzi, a napravljena je 2004. godine. Duga je 91 metar i može primiti 36 gostiju u 18 luksuznih kabina.

Inače, Adelson je Trampu 2018. godine donirao 30 miliona dolara i jedan je od najvećih donatora Republikanske stranke. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.