STAVOVI

Bodo Veber za "Avaz": Najjača opoziciona stranka DF neće moći ubijediti ostale da vlada napusti euro-atlansku orijentaciju Crne Gore

Crna Gora stoji pred odlaskom vlasti Mile Đukanovića

E. Halimić / Avaz.ba

Veber: Neće se povući priznanje Kosova

Foto: Arhiv


Rezultati izbora u Crnoj Gori su djelimično iznenađenje, mada su ispitivanja javnog mišljenja zadnjih par sedmica ukazali na to da bi DPS mogao izgubiti apsolutnu većinu, ipak je gubitak vlasti malo neočekivan, kazao je za „Avaz“ njemački politikolog i ekspert za Balkan Bodo Veber (Weber).

- Crna Gora stoji pred odlaskom vlasti Mile Đukanovića. Zamijenit će je koalicija čija najveća stranka vodi antievropsku politiku za koju nema većinu u zemlji. Rekao bih da ćemo ovih dana vidjeti oslobađanje zemlje od jednostranačkog sistema, sa nejasnim ishodom – smatra Veber.

  • Veber: najjača opoziciona stranka DF neće moći ubijediti ostale da vlada napusti euro-atlansku orijentaciju Crne Gore

    Veber: najjača opoziciona stranka DF neće moći ubijediti ostale da vlada napusti euro-atlansku orijentaciju Crne Gore

    Foto: Arhiv


Dodao je da najjača opoziciona stranka DF neće moći ubijediti ostale da vlada napusti euro-atlansku orijentaciju Crne Gore niti da povuče priznanje Kosova. 

- Ne vjerujem da će doći do ponovnog jačanja ruskog uticaja u Crnoj Gori, prije će se raspasti nova vladajuća koalicija. A tu je i pogljavlje 31 o usklađivanju vanjske politike Crne Gore sa onom Evropske Unije – zaključio je Veber.

NA VRH

Podijeli članak na