IZ DRUGOG UGLA

Ko je Dritan Abazović: Mediji mu dali nadimak albanski četnik, ljubitelj je ekstremnih sportova i navijač milanskog Intera

Aktivan na društvenim mrežama

Dritan Abazović. Arhiv

Avaz.ba

5.9.2020

Ime Dritana Abazovića posljednjih dana je jedno od onih koji su najviše puta bili spomenuti u cijelom regionu. O čovjeku koji u svojim rukama drži političku sudbinu Crne Gore priča se svuda i na sva zvona, mediji su ga prozvali i albanskim četnikom.

Do proglašenja rezultata parlamentarnih crnogorskih izbora u nedjelju za Abazovića se slabo znalo mimo Crne Gore, gdje je već više od deceniju jedan od činilaca na političkoj sceni, iako ima tek 35 godina. Od nedjelje  i po proglašenju preliminarnih rezultata izbora, za njega znaju svi. 

Lider Ujedinjene reformske akcije (URA) rođen je u Ulcinju. Po zanimanju je politikolog. Gimnaziju je završio u Ulcinju, Fakultet političkih nauka u Sarajevu, gdje je bio student generacije i studije okončao za rekordne dvije i po godine, magistrirao je u Podgorici, pa doktorirao u Sarajevu.

Sudeći prema fotografijama koje sa svojim pratiocima dijeli na društvenim mrežama, može se zaključiti da Abazović, osim što se, kako kaže "bori za transformaciju Crne Gore", u slobodno vrijeme voli i da putuje, bavi se sportom, plovi Jadranom... A za svega četiri dana od proglašenja izbora saznalo se i da je u mladosti bio fan kontroverznog Miroljuba Petrovića, koji je u Srbiji poznat po paroli "Pod mač bato", a protiv njega se vodi istraga za nadriljekarstvo.

Abrazović tako veoma često na svom Instagram profilu "kači" fotografije sa brojnih putovanja.

View this post on Instagram

Plovimo morima istine i molimo se za povoljan vjetar! ⚓️ Dragi prijatelji, cijelog života se borim za građansko društvo i pomirenje, afirmišući kosmopolitski duh kao dio svog prepoznatljivog životnog stila. Cilj je da širimo ljubav i budemo dobri ljudi, iskažemo međusobno poštovanje i razumijemo različite od sebe, pa i onda kada nam nečiji postupci ili stavovi nisu bliski. Na svom ličnom primjeru trudim se dokazati da je i u konzervativnim društvima, sa niskim stepenom političke kulture moguće prevazići predrasude, rušiti nametnute barijere i stereotipe, a ipak - uvijek ostati svoj! Zato vas molim da ne nasijedate na bilo kakve fotomontaže, podvale i laži koje isključivo služe za prljavu političku kampanju. Nikakav nacionalizam ili primitivizam nije imanentan ni meni, ni ideji koju godinama promovišem. Siguran sam da ćemo ZAJEDNO sa svim iskrenim i hrabrim ljudima kojih ima mnogo u Crnoj Gori ali i u regionu, uspjeti izgraditi bolju, pravedniju i srećniju budućnost! P.S. Uz pozdrav, jedna fotografija koja nije fotomontaža 😊

A post shared by dr Dritan Abazovic (@dritanabazovic) on

Egipat, Tajvan, Finska, Malta, Italija, Holandija, samo su neke od zemalja koje je Abrazović posjetio.

View this post on Instagram

Cairo 2020, something really different 🐪

A post shared by dr Dritan Abazovic (@dritanabazovic) on

Crnogorski političar ljubitelj je i ekstremnih sportova.

Adrenalin Abazović traži u sportskim avanturama. Rafting, paraglajding, samo su neki od ekstremnih sportova u kojima se oprobao.


Osim ekstremnih, voli i sportove sa loptom u kojima se dobro snalazi.

View this post on Instagram

Turnir u basketu 😄🏀🏀

A post shared by dr Dritan Abazovic (@dritanabazovic) on

View this post on Instagram

#Repost @gradjanskipokretura with @repostapp. ・・・ Revijalni mini turnir poznatih ličnosti igrao se danas u 18.30h, na terenu kod gimnazije Slobodan Škerović, u okviru velikog turnira u basketu koji organizuje TV Vijesti sa Košarkaškim centrom #Gimnazija. - Ekipa u sastavu repera Balše Krkeljića Sivila, nezavisnog poslanika Dritana Abazovića i urednika portala #Vijesti Srdana Kosovića izgubila je u finalu od ekipe u čijem sastavu su igrali karatista Almir Cecunjanin, predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić i pjevač Ivan Čanović. Meč je završen rezultatom 18:10. - Dritan Abazović je dogurao do finala, ali njegova ekipa nije mogla više od toga. - “Nemam baš nekih dodirnih tačaka sa košarkom, ni visina mi nije prednost, ali uživao sam. Ovo je lijepa uvertira za #Eurobasket, nadam se da će ljudi uživati i u igranju košarke, i u gledanju utakmica", rekao je Dritan Abazović. - Iako mnogi od učesnika nisu igrali košarku više od deset godina, željeli su da se prisjete dana kada su imali i više vremena i entuzijazma. I bili mlađi.. - “Naša tragedija je što nema dovoljno prostora za sport, što nam se društvo digitalizovalo i moramo uraditi sve da se naša djeca vrate igri i lopti”, poručio je Abazović. #sport #kosarka #DritanAbazovic #Abazovic

A post shared by dr Dritan Abazovic (@dritanabazovic) on

View this post on Instagram

😂⚽️⚽️⚽️

A post shared by dr Dritan Abazovic (@dritanabazovic) on

Često ide i na fudbalske utakmice, a, osim crnogorske reprezentacije, navija i za fudbalski klub "Inter" iz Milana.


Abazović je prijatelj i sa fudbalskim reprezentativcem Crne Gore, Stevanom Jovetićem, koji mu je, dok je nastupao za "Inter", poklonio kartu za utakmicu, a vjerovatno i utjecao na to da Abazović dobije dres ovog italijanskog velikana sa njegovim imenom na leđima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.