SPORAZUM

I kosovska delegacija dobila od Trumpa ključ Bijele kuće

Premijer Avdulah Hoti nije saopštavao ništa tim povodom, a mediji su do saznanja o ovom Trumpovom daru došli nakon što je na Facebooku fotografiju podijelila šefica njegovog kabineta, Ardita Duši

Avaz.ba
  • Kosovkska delegacija dobila ključ od Bijele Kuće

    Kosovkska delegacija dobila ključ od Bijele Kuće

    Foto: Instagram


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio se juče da mu je predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) poklonio, simbolično, ključeve Bijele kuće. Kako prenose kosovski mediji, isti poklon dobila je i delegacija iz Prištine, nakon potpisanog sporazuma. Premijer Avdulah Hoti nije saopštavao ništa tim povodom, a mediji su do saznanja o ovom Trumpovom daru došli nakon što je na Facebooku fotografiju podijelila šefica njegovog kabineta, Ardita Duši.

"Ključ Bijele kuće", "Poklon predsjednika Trumpa", napisala je kratko Ardita Duši uz fotografiju na kojoj u ruci drži ključeve.

S druge strane, predsjednik Srbije novinare je izvijestio i o poklonu. Navodeći da je imao dobre bilateralne razgovore sa predsjednikom Trumpom, dodao je: "Dobio sam i posebnu poruku koju mi je napisao Trump. Dobio sam i ključeve od Bijele kuće i Tramp mi je rekao prilikom uručivanja: 'Uvijek možeš da uđeš ovdje'".

Vučić je naveo da će papir da ostavi kćerki Milici, da će olovku kojom je potpisivao sporazum ostaviti sinu Vukanu, a sinu Danilu će ostaviti olovku koju je od Trumpa dobio.

NA VRH

Podijeli članak na