BRISEL

Lajčak: Dijalog Beograda i Prištine se nastavlja u 2021.

Delegacije Beograda i Prištine potvrdile su nakon sastanka da je dogovoreno da razgovori na nivou eksperata budu nastavljeni nakon praznika, u januaru

Lajčak s predstavnicima Kosova i Srbije. Twitter

G. M. / Srna

10.12.2020

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je na današnjem sastanku pregovarača dvije strane u Briselu razgovarano o finansijskim i imovinskim potraživanjima, te da će dijalog biti nastavljen iduće godine.

Lajčak je, uz poruku da je u Briselu održan sedmi sastanak na ekspertskom nivou, na svom Twitter nalogu objavio sliku sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petrom Petkovićem i glavnim prištinskim pregovaračem Skenderom Hisenijem.


Delegacije Beograda i Prištine potvrdile su nakon sastanka da je dogovoreno da razgovori na nivou eksperata budu nastavljeni nakon praznika, u januaru.

Još nema najava mogućeg novog sastanka na visokom političkom nivou u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali ni mogućnosti vraćanja albanske strane za sto kada je riječ o primjeni dogovora o formiranju Zajednice srpskih općina na Kosovu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.