NAKON POTRESNE ISPOVIJESTI

Užasne poruke glumici koja je prijavila silovanje pokazuju u kolikom je mraku srbijansko društvo

Mnogi su Mileni pružili podršku, ali neki su uradili i nešto jezivo i nezamislivo – kritikovali je što nije prijavu podnijela ranije

Milena Radulović. Agencije

A. Ka.

17.1.2021

Glumica Milena Radulović u ispovijesti koju je dala za "Blic" ispričala je da je pedagog glume Miroslav Mika Aleksić, dok je bila maloljetna, silovao i da se to dogodilo više puta. Mnogi su Mileni pružili podršku, ali neki su uradili i nešto jezivo i nezamislivo – kritikovali je što nije prijavu podnijela ranije. 

Društvenim mrežama počele su da kruže prilično strašne poruke, piše Nova.rs Možda najstrašnije u svemu je kad ovakve izjave dođu od žena, onih koje, valjda, smatraju da postoji priručnik po kojem treba pravilno, u tačno određeno vrijeme, prijaviti napasnika.

Kako kažu neki, koji su srećom u manjini, sve je to sumnjivo baš jer – silovanje nije prijavila odmah nego je čekala godinama. Gnevni su na Milenu što je šutila, pa joj poručuju da ne zna šta je silovanje.

- Ako je više puta kao što ova kaže bogme, to ne liči na silovanje, već na njen pristanak, jer šta ćeš pobogu nazad kod „silovatelja” – stoji u jednom komentaru.

Istražni organi treba da urade svoje, a do tada svijetla tačka u svemu ovome je to što je većini jasno koliko je takav govor poguban.

I Twitter zajednica u Srbiji se pokrenula protiv takvih ljudi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.