ŠOKANTNA ISPOVIJEST

Branka Katić: Nije čas prošao da mi Mika Aleksić nije rekao da sam glupa i slao me na umivanje

Dajem svoju punu podršku mojim mladim kolegicama, vrsnim glumicama i hrabrim ljudskim bićima

Piše: E. T.

19.1.2021

Branka Katić. Agencije

Nakon šokantnih ispovijesti glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, koje su otkrile da ih je profesor glume Miroslav Aleksić godinama seksualno uznemiravao oglasila se i glumica Branka Katić i poslala punu podršku mladim kolegicama. 

- Dajem svoju punu podršku mojim mladim kolegicama, vrsnim glumicama i hrabrim ljudskim bićima. Žao mi je zbog svega što su prošle i divim im se jer nisu dale da ih to duhovno i mentalno uništi. Kao član Omladinskog dramskog studija koji je vodio Miroslav Aleksić, znam o kakvom se mentalnom maltretiranju radi. Nije čas prošao da me nije slao na umivanje, govorio mi da sam glupa, a također smo imali i jednu epizodu, gdje mi je zbog igranja sa bendom zabranjeno pušenje. Napravio mi je scenu pred svima - pitao me da li je u redu da se djevojčica od 15 godina "probija sisama kroz svijet"... 



Miroslav Aleksić. Agencije

Ja sam samo dvije godine bila u grupi, član sam postala posle dobijene uloge u filmu "Nije lako sa muškarcima". Voljela sam druženje nas polaznika, ali moram priznati da se nikada nisam osjećala sasvim prijatno na časovima, jer sam uvijek bila meta njegovih grubih verbalnih opaski. Često bi me i rasplakao, a jednom je zamolio sve ostale da izađu da bi mi zatim objasnio da sve to radi zato što me voli... To je bilo sve, nije me nikada fizički ugrozio - napisala je Branka Katić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.