CRNA GORA

Đukanović: UN će u Crnoj Gori imati pouzdanog partnera za dalji razvoj saradnje

Milo Đukanović je iskazao dodatnu zainteresovanost Crne Gore, kao male zemlje, za očuvanje dobre prakse saradnje i multilateralizma

Sa današnjeg sastanka. Agencije

A. Ka. / Antena M

26.1.2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je novoimenovanog rezidentnog koordinatora UN sistema u Crnoj Gori Petera Lundberga. 

Kako je saopćeno iz njegovog kabineta, Đukanović je novom koordinatoru UN-a u Crnoj Gori poželio dobrodošlicu i uspjeh u radu uz uvjeravanje da će u Crnoj Gori imati veoma pouzdanog i otvorenog partnera za dalji razvoj saradnje, što je, kako je navedeno, Crna Gora posvećenošću UN vrijednostima, Povelji i ciljevima Agende 2030, od početka članstva i potvrdila.


- Predsjednik je ponovio snažnu podršku Crne Gore reformama u sistemu UN-a, uključujući i novu poziciju rezidentnog koordinatora, vjerujući da smo na taj način dobili još bolju adresu za fokusiraniji dijalog i saradnju. On je iskazao dodatnu zainteresovanost Crne Gore, kao male zemlje, za očuvanje dobre prakse saradnje i multilateralizma, pred kojim je prema Predsjednikovom uvjerenju, bolja faza povratka njegovog značaja u međunarodnim odnosima, što će doprinijeti i nezaobilaznoj važnosti UN-a u globalnom poretku. On je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim kontinuitetom političke komunikacije na visokom nivou između Crne Gore i UN-a, uz ocjenu da su njegovi susreti sa Generalnim sekretarima UN-a, kao i posjete najviših zvaničnika te organizacije Crnoj Gori učvrstili osjećaj uvaženosti Crne Gore od strane organizacije kojoj sa ponosom pripada – stoji u saopćenju u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.