CRNA GORA

Spriječeno više likvidacija u Podgorici i na primorju

Jedna osoba trebalo da bude ubijena u Podgorici, a dvije na Aerodromu u Tivtu

A. Ka.

S današnje konferencije za štampu

Foto: Agencije


Specijalno državno tužilaštvo u saradnji sa sektorima Uprave policije u proteklih 10 dana spriječilo je više likvidacija u Tivtu, Budvi, Podgorici i Baru, saopćeno je na današnjoj zajedničkoj konferenciji za štampu UP i SDT-a. 

Kriminalni plan

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović kazao je da je 22. januara jedna osoba trebalo da bude ubijena u Podgorici, a dvije na Aerodromu u Tivtu. Kriminalni plan organizacije je bio da u Podgorici izvrše ubistvo tako što bi bio aktiviran eksploziv ispod auta u pokretu i to na semaforu. Tužilac Čađenović je kazao da realizacija ovog kriminalnog plana prekinuta u trenutku izvršenja krivičnog djela. 

- Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su 27. januara tri osobe koje su prenosile plastični eksploziv velike razorne moći. Slobode su lišeni T. H. M. M. i I. D. Eksploziv je pronađen u vozilu M. M.

Ova grupa je namjeravala da izvrši likvidaciju u Baru.

Čađenović je kazao da je kriminalna organizacija za ubistvo u Tivtu trebalo da dobije između 700.000 i 1,3 miliona eura, a za ubistvo koje je planirano u Podgorici 500.000 eura. Za ubistvo koje je planirano u Baru kriminalnoj organizaciji je trebalo da bude isplaćeno oko 50.000 eura i to samo neposrednim izvršiocima, dodao je tužilac.

On je ponovio i detalje iz istrage oko hapšenja u Budvi osumnjičenih S. S. i I. L. za koje se vjeruje da su u jednom lokalu u Budvi trebalo da ubiju Marka Ljubišu. SDT će nastaviti istragu kako bi utvrdili da li je još neko učestvovao u planiranju i pomaganju ovih krivičnih djela.

Eksplozivna naprava

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je kazao da je eksplozivna naprava, koja je sinoć pronađena u Podgorici, ručno rađena zbog razornog ubojnog dejstva i da bi to, da je realizovano na semaforu ili negdje na ulici, bilo katastrofalno.  

Radovanu Stanišiću i Milu Jovanoviću, koji se osumnjiče da su pripremali ubistvo Beograđana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, određen je pritvor 25. januara. Kod sudije za istragu su saslušani Goran Marković, Stanišić i Jovanović.

Više o temi Budva

NAKON PRIVOĐENJA
Mićunović pušten da se brani sa slobode
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na