CRNA GORA

U Beranama ubijena mečka, privedeno više osoba

Od njih će biti uzeta parafinska rukavica, oružije i drugi eventualni dokazni materijal, saopćeno je iz policije

Mladunče medvjeda. Agencije

A. Ka. / Radio Berane

18.2.2021

Policija je večeras privela nekoliko osoba iz sela Ržanica, za koji se sumnjiče da su ranije danas usmrtili mečku, objavio je Radio Berane.

- Prema našim operatvnim saznanjima te osobe se sumnjiče da su ubile mečku. Od njih će biti uzeta parafinska rukavica, oružije i drugi eventualni dokazni materijal - saopćeno je Radiju Berane iz policije.

Kako prenosi Radio Berane, vijest da je mečka koja je danas sa mladuncima “posjetila” urbanu gradsku zonu, svirepo ubijena uznemirila je javnost u Beranama.

- Nakon duge potrage i praćenja tragova, uspio sam da pronađem mečku, nažalost bila je ubijena. Ovo je djelo nekog lovca, a ko bi to mogao biti neću da licitiram. Obavijestio sam nadležne organe, koji su sada na terenu kako bi istražili ko je mogao da ovo učini - rekao je za taj radio jedan od lovaca, Mladen Premović.


Premović je izrekao ozbiljne optužbe na račun lovačkog udruženja, koje je kako on smatra, bilo u obavezi da bezbjedno vrati mečku i mečiće u svoje prirodno stanište i zaštiti ih.

- Mogu slobodno da kažem da kod nas ne postoji lovačko udruženje, jer nisu u stanju da stanu na kraj ovakvim postupcima. Nisu spriječili da se ovakvi događaji dešavaju, to govori o njhovoj neefikasnosti i nesposobnosti - kazao je Premović.

Radio Berane je prenio da je mečka pronađena u mjestu Jela-Breze u selu Rovca, sudbina mečića za sada je nepoznata. Lovci, bolji poznavaoci ćudi divljači, smatraju da se mečka probudila iz zimskog sna i da se sinoć u potrazi za hranom, zbog guste magle izgubila i zalutala u grad.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.