PANDEMIJA

U Sloveniji 831 zaraženih, cijepljena petina stanovništva

S 5.180 PCR testova otkriven je 831 slučaj, uz 16 posto pozitivnih testova, što je povoljnije od rezultata prethodnog dana kad je bilo 900 novih infekcija, uz 16,8 posto pozitivnih testova

Fena

Valcinisana petina stanovništva

Foto: Ilustracija


U Sloveniji je u zadnja 24 sati od posljedica covida-19 umrlo šest ljudi, potvrđena je 831 nova zaraza koronavirusom, a barem prvom dozom cjepiva cijepljena je već petina stanovništva, objavila je u subotu slovenska vlada.

S 5.180 PCR testova otkriven je 831 slučaj, uz 16 posto pozitivnih testova, što je povoljnije od rezultata prethodnog dana kad je bilo 900 novih infekcija, uz 16,8 posto pozitivnih testova.

Stanje u bolnicama nije znatnije promijenjeno nekoliko zadnjih dana, u njima su 622 covid pacijenta, od čega 160 težih slučajeva na intenzivnim odjelima, a s novim preminulima broj smrtnih slučajeva od početka epidemije povećao se na 4.201.

Epidemiolozi ocjenjuju da je epidemiološka situacija još teška, osobito s obzirom na stanje u bolnicama, no da se pomalo smiruje jer su mjere i cijepljenje dale rezultate, prenosi Hina.

Najmanje jednom dozom cjepiva cijepljeno je 405.850 ljudi, a među njima je 174.000 onih koji su dobili obje i tako su zaštićeni od zaraze. Najveći broj cijepljen je cjepivima Pfizera i AstraZenece.

Sinoć su u Ljubljani održani novi mirni "biciklistički" prosvjedi protiv vladinih mjera i restrikcija na kojima je po ocjeni policije sudjelovalo oko 500 ljudi, tvrdeći da protestiraju protiv "represivne vlade" i njenih postupaka, objavili su slovenski mediji.

Više o temi Slovenija

UBLAŽAVANJE MJERA
U Sloveniji se otvaraju kafići i hoteli
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na