DVODNEVNA POSJETA

Zdravko Krivokapić sutra stiže u Beograd

Zvanična posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Srbiji je u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje

Zdravko Krivokapić. Arhiva

H. J. I. / Srna

31.10.2021

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sutra započinje dvodnevnu zvaničnu posjetu Srbiji, na poziv predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić, saopćeno je iz crnogorske Vlade.

Zvanična posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Srbiji je u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje, navodi se platformi koju je usvojila Vlada u Podgorici.

U dokumentu se ističe da posjeta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i bezbjednog regiona, kao i "značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva zapadnog Balkana".

- Imajući u vidu krizu nastalu usljed pandemije kovida 19, posjeta će biti odlična prilika za razgovor o modelima usmjerenim na prevazilaženje zdravstvenih, ekonomskih i drugih izazova uslovljenih pandemijom sa kojima se obje države suočavaju - navodi se, između ostalog u platformi.

Tokom Krivokapićeve posjete biće prenesena podrška novoj fazi pregovora između Beograda i Prištine, s očekivanjem da će ona biti intenzivirana u narednom periodu i rezultirati obostrano prihvatljivim i sveobuhvatnim rješenjem.

U delegaciji koja putuje u Srbiju biće savjetnici predsjednika Vlade Crne Gore Vanja Radević, Ivan Šikmanović i Nikola Zečević, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji Ana Ražnatović i šef kabineta premijera Ivana Malović.

Krivokapić se već jednom kratko sreo sa Brnabićevom kada je u Podgorici predala donaciju vakcina protiv virusa korona.

U svojim izjavama Krivokapić je često poručivao da želi najbolje odnose sa Srbijom, ali da neće nigdje ići nepozvan i da će biti radostan ako dobije poziv da dođe u Beograd.

Crnogorski premijeri u prosjeku svake četvrte godine idu u posjetu Beogradu, prethodno je tamo bio Duško Marković 2017. godine, a Milo Đukanović 2013. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.