SANDŽAK

Jovanović se upisao u knjigu žalosti i obišao mezar muftije Zukorlića

Komplikuje se ponovo vrijeme i ovdje kod nas u regionu ali i čitavom svijetu i mnogo će nam nedostajati ta njegova pamet i životna energija, naglasio je Jovanović

Čedomir Jovanović. Agencije

Fu. M.

13.11.2021

Predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović upisao se u knjigu žalosti koja je povodom smrti akademika Muamera Zukorlića postavljena u centrali Stranke pravde i pomirenja.

On je tom prilikom istakao da je ovo jedan veliki gubitak za sve ljude u Sandžaku ali i šire.

– To je bio jedan autentičan život i kada pogledate skupštinu, bar to kada ja uradim, onda vidim gotovo 250 fotokopiranih i njega onako kada se digne u onom džemperu, sakou ili košulji i onda nešto kaže njima a vidi se da u svakom trenutku mnogo više ćuti, nego što govorio iako i ono što kaže jedva neko može da podnese. Komplikuje se ponovo vrijeme i ovdje kod nas u regionu ali i čitavom svijetu i mnogo će nam nedostajati ta njegova pamet i životna energija - naglasio je Jovanović.

Prilikom posjete porodici Muamera Zukorlića. Agencije

- On je bio čovjek kojeg sam upoznao ovdje tako što smo se zajedno borili za Univerzitet u Novom Pazaru, na sve strane u Evropi sam sretao mlade iz Pazara koji odu na studije pa se nikada više ne vrate. Najmlađi region u Evropi bio je Novi Pazar a on je ovdje napravio Univerzitet, Zoran nije dočekao da ga otvori, ja sam umjesto Zorana došao i te 2003. godine to uradio - naveo je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.