TRAGIČNO NASTRADALI MLADIĆ

Brojni Beograđani na ispraćaju Mateja Periša, iskazali saučešće njegovom ocu Nenadu

Danas odlazim kući sa svojim sinom, okrećem jednu novu stranicu moga života. Ona će biti prožeta sjećanjima iz Beograda, neizmjernom tugom, mojim križom na leđima, rekao je Periš

E. Ć.

Brojni Beograđani su danas došli u crkvu Svetog Antuna Padovanskog u Beogradu, gdje je položeno tijelo tragično nastradalog Splićanina Mateja Periša gdje su se na dostojanstven način oprostili od mladića za kojim su glavni grad Srbije, ali i cijeli region, tragali 139 dana.

Beograđani su iskazivali saučešće Matejevom ocu Nenadu, koji se obratio javnosti. Zahvalio je Srbiji i Beogradu.

- Ja bih se obratio vama novinarima, htio bih zahvaliti gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao. Bez obzira što je moj sin tu završio ovozemaljski život, srce koje mi je dao Beograd, građani Beograda i cijele Srbije mi je jako pomoglo da kroz ovih 139 dana osjetim ljudsku ljubav, brigu, saosjećanje i sve ono što čovjeku treba u tim trenucima - rekao je Periš. 

  • Molitva za Mateja

    Molitva za Mateja

    Foto: Davor Javorović / Pixsell


Naglasio je zahvalnost MUP-u Srbije, rekavši da je svaki kontakt s njima bio prije svega ljudski, a onda profesionalan i onakav kakav mu je trebao da prođe kroz teško razdoblje. Zahvalio se i hrvatskom MUP-u, kao i MUP-u BiH koji je na početku sudjelovao u potrazi.

- Hvala svima vama novinarima, snimateljima, vašim redakcijama, svima posebno. Mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u ovako teškim situacijama znate razliku između vijesti i boli. Hvala mojim svećenicima Katoličke crkve, ali i veliko hvala patrijarhu Porfiriju, očekujem da će sada doći. Sa svojim episkopima, vladikama i svim pravoslavcima koji su otvorenog srca molili za Mateja. Hvala svakom čovjeku u Beogradu, bio vjernik ili ne, što je bio uz mene zazivajući da mi bog da snage da izdržim.

Došli smo do kraja. Danas odlazim kući sa svojim sinom, okrećem jednu novu stranicu moga života. Ona će biti prožeta sjećanjima iz Beograda, neizmjernom tugom, mojim križom na leđima. Ali mislim da ću biti bolji čovjek nakon svega ovoga. Mislim da ćemo svi biti bolji ljudi. Božji poziv Mateju da ide sada gore ima jedno dublje značenje. Što to znači, meni sada nije jasno. Ali nadam su da ću to saznati do kraja, dok budem mogao o tome razmišljati - poručio je Periš.

Više o temi Nenad Periš

NA VRH

Podijeli članak na