SPROVEDEN U POLICIJU

Uhapšena osoba (33) koja pucala na mladića i dječaka na Kosovu

Slučaj je potvrdila i Kosovska policija, a povrijeđene osobe, potvrđeno je sa obje strane, nisu životno ugrožene i nalaze se u KBC Gračanica

Povrijeđena osoba se nalazi u KBC Gračanica. Kosovo Online

S. S. / KoSSev

6.1.2023

Kosovska policija saopćila je da je osumnjičeni za današnji napad iz vatrenog oružja na mladića i dječaka u regionu kod Štrpca, identifikovan i uhapšen. Riječ je o tridesettrogodišnjem muškarcu A.K. sa Kosova.  Inače, upucani su Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21).

- Regionalna policija Uroševac je nakon intenzivnog istražnog rada, prikupljanja informacija na terenu, identifikovala i potom uhapsila osumnjičenog A.K. starog 33 godine - navode iz policije.

Njega su službenici sproveli u Regionalnu policiju u Uroševcu – odnosno u Regionalni istražni sektor, na dalje istražne radnje, piše KoSSev.

O ovom incidentu danas je obavijestila Kancelarija za Kosovo pri Vladi Srbije, precizirajući da su dječak i mladić srpske nacionalnosti u selu kod Štrpca ranjeni, kada je na njih pucano iz automobila u pokretu. Slučaj je potom potvrdila i Kosovska policija, a povrijeđene osobe, potvrđeno je sa obje strane, nisu životno ugrožene i nalaze se u KBC Gračanica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.